در ادامه ی مقاله نحوه ساخت فایل ربات را با دستورات آن آورده ایم. اگر یک نفر بخواهد به صفحاتی از وبسایت شما دسترسی پیدا کند که شما این صفحات را در فایل ربات بلاک کردهاید یقینا برای شناسایی این صفحات میتواند به راحتی از فایل ربات استفاده کند. خیلیها فکر میکنند که از طریق فایلهای ربات از اطلاعات محرمانهی خود مراقبت میکنند در حالی که کاملا برعکس است و برخی رباتها میتوانند از این اطلاعات شما سوءاستفاده کنند. اگر سایت شما وردپرسی است با نصب افزونههای سئو وردپرس نظیر رنک مث یا یوست سئو بصورت خودکار برای شما این فایل ایجاد خواهد شد.
موتور جستجوی بینگ نیز این دستور را به عنوان مهلت زمانی تعبیر می کند، مهلت زمانی که طی آن اجازه دسترسی به یک صفحه را دارد. فایل Robots.txt یک فایل متنی و ساده است که با ساخت آن میتوانید از ایندکس شدن برخی صفحات در وب سایت خود جلوگیری نمایید. ساخت فایل ربات ساز تاثیرات مثبتی بر سئو وب سایت دارد و از ایندکس شدن و قرار گرفتن صفحات غیرضروری سایت در نتایج جستجو کاربران جلوگیری خواهد کرد. رباتهای موتورهای جستوجو فقط دستورات Disallow و Allow را قبول دارند و میدانند. البته میتوانیم با دستور Crawl-delay، گشتن و کراول کردن آنها را برای صفحهای خاص به تاخیر بیاندازیم. سایت مپ، سایت شما نیز در دستورات فایل Robot.txt قرار میگیرد که به رباتهای موتورهای جستوجو میگوید فایل XML نقشه سایت کجاست.
- اگر به هر دلیلی شما به هاست دسترسی نداشته باشید میتوانید با قرار دادن تگهای متا در هدر صفحه دسترسی رباتهای گوگل را به آن محدود نمایید.
- آخر سر هم حتما فایل robots.txt خودتون رو توی robots.txt tester گوگل تست کنید تا از محدود شدنشون مطمئن بشید.
- شرکت طراحی سایت و سئو آنیز وب به پشتوانه سال ها تجربه و تخصص در حوزه ی وب، آماده ی همکاری با مشتریان و مجموعه های نیازمند به خدمات طراحی وب سایت و افزایش ترافیک گوگل می باشد.
این حالت در واقع عکس حالت بالا بوده و بیان می کند که ربات اجازه دارد به کدام قسمت ها در سایت دسترسی داشته باشد و آن ها را مورد بررسی قرار دهد. کراول باجت در واقع تعداد دفعاتی است که گوگل در روز صفحات سایت شما را خزش می کند و مقدار آن با توجه به بزرگی سایت، سلامت سایت و لینک لینک های ورودی به سایت متغیر است. مقدار کراول باجت متغیر است و ممکن است گوگل در یک روز 20 صفحه و روز دیگر 100 صفحه از سایت را خزش کند.
سئو تکنیکال یا سئو فنی چیست؟ آموزش سئو تکنیکال
به طور مشابه، اگر رمزگذاری نویسه فایل robots.txt UTF-8 نباشد، Google ممکن است نویسههایی را که بخشی از محدوده UTF-8 نیستند نادیده بگیرد و قوانین robots.txt را نامعتبر کند. اما یک دستور اشتباه می تواند وضعیت کراول سایت را با خطر مواجه کند. بنابراین بغیر از این سه مورد، توصیه می کنیم به جای robots.txt از دستورات متا استفاده کنید. و احتمال وقوع فاجعه کمتری وجود دارد (مانند مسدود کردن کل سایت شما). در این دستور شما زمان تاخیر را هم به ربات ها اعلام می کنید؛ البته این دستور برای رباتی مانند Googlebot قابل اجرا نیست و برای انجام آن باید از ابزاری مانند گوگل سرچ کنسول بهره بگیرید. Robots.txt در حقیقت جزو مهارتهای اولیهای است که متخصصین سئو آن را یاد میگیرند و یکی از صدها بخش سئو سایت میباشد.
بهترین روش پیشگیری از مسدود کردن دسترسی به دایرکتوری های بک اند شما و دایرکتوری های غیرضروری دیگر برای سئو شما از طریق robots.txt است. اگردقت داشته باشید در وردپرس از نسخه ۴ به بعد، مشخص شد که در فایل مجله خبری سئو ربات این سیستم مدیریت محتوا دایرکتوری هایی مثل wp include یا plugins دیگر مورد ایندکس شدن قرار نمی گیرند. پهنای باند و سرعت سایت دو المان مهم در بحث بهینه سازی وقرار گرفتن در صفحه اول گوگل است.
در واقع این فیلتر همان محتوایی را تولید می کند که در صفحات دیگر وجود داشت. یکی از مواردی که متخصصین بایستی در نظر بگیرند بررسی چک لیست کلیک پذیری یکی… دگردیسی، نخستین پلتفرم آموزش آنلاین دیجیتال مارکتینگ در ایران است که با هدف ایجاد مرجعی کامل از آموزشهای تخصصی دیجیتال مارکتینگ و حوزههای مرتبط ایجاد شده است. ما تلاش میکنیم تا بستری ایجاد کنیم که افراد با شرایط مختلف زمانی، مکانی و جسمانی، بتوانند با بهرهگیری از آموزشهای باکیفیت، بهروز و کاربردی، زندگی شخصی و شغلی خود را متحول کنند. کدام دایرکتوری ها یا فایل هایی که User-agent نمیتواند به آنها دسترسی پیدا کند.
درواقع در گزارش سئو شما میتوانید از روند فعالیتهای انجامگرفته و بازخوردهای آن اطلاعاتی به دست بیاورید و البته مهمترین کارها در بهینه سازی سایت است. Crawl Budget در حقیقت تعداد صفحاتی از وب سایتتان است که ربات گوگل در یک روز آنها را خزیده و بررسی میکند. بودجه شما، یا همان تعداد صفحاتی که توسط Googlebot مشاهده می شوند، بر اساس حجم وبسایت شما (تعداد صفحات)، سلامت آن (عدم بروز خطا) و تعداد بکلینکهای سایتتان تعیین میشود. هر کدام از این رباتها به صورت مداوم، صفحههای وبسایت را بررسی میکنند. دلیل اول این است که شما نمی خواهید درباره تنظیماتی که برای خزیدن ربات های موتورهای جستجو در وب سایت خود اعمال کرده اید ابهامی وجود داشته باشد. موارد مشابه بسیار زیادی دیده شده است که استفاده از دستورالعمل های نادرست و ایجاد تغییرات ناگهانی در فایل robots.txt باعث بروز مشکلات عمده در سئو سایت شده است.
وظیفه ی هدایت و راهنمایی ربات های خزنده گوگل در هنگام بررسی صفحات سایت ها را به عهده دارد، اما بهتر است جزئیات بیشتر درباره ی این فایل و کاربرد آن در سئو سایت را در ادامه ی همین مقاله با هم بررسی کنیم. همانطور که میدانیم ربات خزنده و ایندکس کنندۀ گوگل، Googlebot نام دارد. علاوه بر دستورات “User-agent” و “Disallow”، ربات گوگل دستور دیگری به نام “Allow” را نیز درک میکند.
اگر در نحوه دسترسی به ریشه وب سایت خود مشکل دارید یا برای انجام این کار به مجوز نیاز دارید، با ارائه دهنده خدمات میزبانی سایت تماس بگیرید. اگر نمی توانید به ریشه وب سایت خود دسترسی پیدا کنید، از یک روش مسدودسازی جایگزین مانند متا تگها استفاده کنید. پروتکل سایت مپ (نقشه سایت) به رباتها کمک می کند تا بدانند چه چیزی را در خزیدن خود در یک وب سایت قرار دهند.