عدم قرار گرفتن صفحات فوق در نقشه سایت به معنای ایندکس نشدن آنها از طرف گوگل نیست. از دید سئو این کار می تواند نشانه ای برای میزان اهمیت صفحات باشد. برای تست این مورد می تواند صفحات ایندکس شده در مجله خبری سئو گوگل را مشاهده کنید. کافیست که از یکی از ابزارهای آنلاین مانند xml-sitemaps.com استفاده نمایید. در تصویر بالا موتورهای جستجو می توانند تنها به نگاه کردن به نقشه سایت، به هر نه صفحه آن پی ببرند.
این سایت ها گمان می کنند که کاربران اگر بخواهند وارد این دسته بندی ها شوند، از گزینه های مربوطه در منو براحتی می توانند وارد این صفحات شوند. تجربه کاربری به کاربران میگوید، که از نقشه سایت میتوانند براحتی به تمام سایت شما دسترسی داشته باشند. بسیاری از کاربران گمان خواهند کرد که آن صفحات و یا دسته بندی ها اصلا در سایت شما وجود ندارند. نقشه سایت HTML اجازه میدهد بازدیدکنندگان سایت به آسانی به یک وبسایت هدایت شوند و این سایت مپ نسخهای از متن با نمای کلی site navigation میباشد. متن پیوندی در نمای کلی به صفحهای که آن رفرنس شده لینک شده است. این نقشه سایت همچنین میتواند به فرمت XML ایجاد شود و به موتور جستجو ارسال شود بنابراین آنها میتواند به طور مؤثرتر وبسایت را بررسی کنند.
روش دیگر این است که یک افزونه وردپرس شخص ثالث فایل نقشه سایت شما را ایجاد کند. افزونه Yoast SEO یکی از بهترین افزونه های سئو برای وب سایت های وردپرسی است. عملکردهای مهم زیادی را برای بهبود سئوی وب سایت شما انجام می دهد. و یکی از این عملکردهای مهم این است که به شما امکان می دهد یک فایل نقشه سایت به روز برای وب سایت خود ایجاد کنید. اگر قبلاً گوگل سرچ کسنول را برای سایت خود راه اندازی کرده اید، ارسال سایت مپ ساده است.
ساخت نقشه سایت و معرفی آن به گوگل نیز یکی از مباحث جذاب در حوزه سئو تکنیکال است که نه بر جایگاه سایت بلکه بر سرعت دیدهشدن آن توسط گوگل تاثیرگذار است. نقشهای که به کمک آن بتوانند در سریعترین زمان ممکن صفحات را بررسی و ایندکس کنند. در این مقاله از آکادمی وبسیما تلاش میکنیم تا به درک عمیقی از مفهوم سایت مپ و تاثیر آن بر ایندکس سایت توسط گوگل برسیم. به شما اطمینان میدهیم با رعایت نکات ارائه شده در این مقاله، صفحات سایت شما خیلی سریع و بیدردسر توسط گوگل ایندکس خواهند شد. استفاده از نقشه سایت برای وبسایتهای بزرگ بسیار مهم و ضروری است؛ مخصوصا اگر سایت شما در زمینه تجارت الکترونیک باشد. سایتمپ به گوگل کمک میکند تا راحتتر صفحات شما را کرال کرده و آنها را سریعتر ایندکس کند.
- البته نقشه دیگری با فرمت HTML وجود دارد که فهرست مهمترین فایلهای سایت را داخل آن قرار میدهند و برای اینکه افراد بتوانند از محتوای سایت استفاده کنند سراغ این نقشه میروند.
- البته به یاد داشته باشیم که سئو فقط محتوا یا لینکسازی نیست.
- نظرات و سوالات شما تکمیل کننده محتوای این مقاله بوده و برای ما ارزشمند است.
- نقشه سایت همچنین به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحات در سایت شما مهم ترین هستند.
اضافه کردن سایت مپ جدید و اگر همه چیز به درستی انجام شده باشد، اطلاعاتی را روی نقشه سایت خود در این صفحه و در زیر بخش “Submitted Ssitemaps” خواهید دید. در صورت مشاهدهی چنین صفحهای، باید برچسب noindex را از آن حذف کنید و مجددا در نقشه سایت ثبت کنید. در صورتی که از یک CMS مانند وردپرس و افزونه یوست استفاده میکنید، این کار به صورت خودکار انجام خواهد شد. هرکدام از روشهایی را که پیشتر برای ایجاد نقشه سایت استفاده کنید، صفحاتی که برچسب noindex یا canonical (صفحاتی که ارجاعشان به صفحهی دیگری است) دارند، در نقشه سایت گنجانده نمیشوند. در مجموع باید گفت که بهترین کار این است که تمام صفحاتی که محتوای بیکیفیت یا بیارزش دارند را باید از سایت و نقشه سایت حذف کرد.
سایت مپ در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را در بر دارد تا خزندههای گوگل بتوانند به راحتی این محتواها را ببینند و ایندکس کنند. همچنین سایت مپ به موتورهای جستجو میگویند که کدام محتواها از بقیه مهمتر است. متاسفانه در گذشته سرچ کنسول گوگل وقتی که نمی توانست یک صفحه را ایندکس کند به شما نمی گفت کدام صفحات مشکل دار هستند.
از نقشه سایت XML و RSS/Atom feeds در کنار هم استفاده کنید.
همچنین وجود آن تاثیر بسزایی بر بهتر دیده شدن صفحات و محتوای آپدیت شده وب سایت شما دارد. افزونه yoast seo محبوبترین و پرکاربردترین افزونه سئو روی وردپرس است که چندین میلیون کاربر دارد. این ابزار کمکی قابلیتهای بسیار زیادی دارد و کمک میکند بسیاری از کارهای فنی را بدون نیاز به کدنویسی و به صورت خودکار انجام دهید. یکی از این ویژگیها، قابلیت ساخت آسان و راحت نقشه سایت است.
اگر از وردپرس استفاده نمیکنید
و از آنجایی که اکثر وب سایت ها و وبلاگ ها توسط وردپرس پشتیبانی می شوند، وردپرس به طور کامل از فرمت XML پشتیبانی می کند. اما وقتی به کنسول جستجوی گوگل نگاه میکنید، میبینید که فقط ۲۰۰۰ صفحه ایندکس شده دارید. اگر از Yoast استفاده نمیکنید، پلاگینهای دیگری برای وردپرس در دسترس شما قرار دارند (مثل Google XML Sitemaps) و یا افزونه که میتوانید برای ایجاد نقشههای سایت از آنها استفاده کنید. اگر از وردپرس استفاده میکنید، میتوانید یک نقشه سایت با پلاگین Yoast SEO تهیه کنید. خوشبختانه شما مجبور نیستید بین این دو یکی را انتخاب کنید، زیرا آنها دو هدف متفاوت دارند. وقتی نوبت به انتخاب نقشه سایت می رسد، انتخاب هر دو کاملا قابل قبول است.