همانطور که گفتیم برای نقشههای سایت با کمتر از 100 URL، ممکن است بتوانید به صورت دستی یک sitemap ایجاد کنید. برای این کار، یک ویرایشگر متن مانند Windows Notepad یا Nano (Linux، MacOS) را باز کنید و دستوری که در بخش Sitemap Formats توضیح داده شد را دنبال کنید. نقشههای سایت بزرگ را به نقشههای سایت کوچکتر تقسیم کنید. نقشه سایت میتواند حداکثر URL داشته باشد و نباید بیش از 50 مگابایت فشرده شود.
البته اگر به یک راهنمای دقیق و جامع در مورد ساخت نقشه سایت نیاز دارید حتما مقاله آن را در وبلاگ فرین آکادمی بخوانید. رباتهای گوگل به صورت مستمر و دورهای نقشه سایت را بررسی میکنند. با اضافه شدن هر صفحه جدید به سایت ما یا تغییر در محتوا و زمان انتشار این فایل به صورت خودکار بهروزرسانی شده و اطلاعات لازم را در اختیار گوگل قرار میدهد. استفاده از نقشه سایت تاثیر مستقیم بر رتبهبندی صفحات وب ندارد. به عبارت دیگر حتی اگر سایت شما فاقد نقشه باشد امکان ایندکس توسط گوگل و نمایش در بالاترین جایگاه نتایج جستجو را دارد. این فایل بر مدیریت بودجه خزش و سرعت ایندکس یا بهروزرسانی صفحات تاثیرگذار است و البته تا زمانی که صفحات ما ایندکس نشوند هیچ شانسی برای حضور در نتایج جستجو ندارند.
- خطای لینک، هر نوع کد پاسخ HTTP است که شامل تغییر مسیر 404 برای لینک های شکسته و ریدایرکت 301 و 302 برای لینکهای تغییر مسیر یافته است.
- اما گوگل نمیتواند تمام محتواهای موجود را به این روش پیدا کند.
- توصیه ما این است که نقشه سایت را به صورت دستی وارد کنید تا مطمئن شوید که حتما موتورهای جستجو قادر به پیدا کردن آن هستند.
- فرض کنیم برای اولین بار به تخت جمشید رفتهایم و هیچ اطلاعی از قدمت تاریخی، نحوه ساخت و مسیرهای گردش در پایتخت ایران باستان را نداریم.
اگر با این ارور مواجه شدید بایستی بدانید که گوگل نتوانسته است برخی از صفحات سایت شما را پیدا کند. برای برطرف کردن این مشکل لازم است صفحات مشکل دار را حذف نموده و مطالب را با URL جدید منتشر کنید. یا این که ممکن است بخواهید از ریدایرکت 301 تغییر مسیر به یک صفحه زنده در وب سایت خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که ممکن است گوگل صفحات بیشتری با مشکل کراول نشدن را در سایت شما پیدا کرده باشد اما همه آنها را در این لیست قرار ندهد. بهتر است برای پیدا کردن این صفحات از ابزار Screaming Frog استفاده کنید.
از طرف دیگر، می توانید یک فایل مادر نقشه سایت که شامل آدرس نقشه های سایت جداگانه است، ایجاد کنید. اگر از وردپرس استفاده میکنید، میتوانید Sitemap را با کمک افزونه یوست سئو بسازید. فایده ایجاد نقشه سایت XML با استفاده از یوست سئو، این است که بطور اتوماتیک بروزرسانی میشود (sitemap داینامیک).
بعد از ثبت سایت مپ در گوگل سرچ کنسول در قسمت sitemap موفقیت آمیز یا عدم موفیت آمیز بودن ثبت سایت مپ را گزارش می دهد. در نقشه سایت تنها صفحاتی که از لحاظ سئو مهم هستند ثبت می شوند. در واقع با استفاده از نقشه سایت خزنده گوگل را به سمت صفحات مهم تر هدایت می کنیم. این باعث می شود بودجه خزش یک وب سایت به طرز هوشمندانه ای مصرف شود.
استفاده از افزونه های مناسب برای بروز رسانی اتوماتیک نقشه سایت
به همین دلیل میتوان نرخ بهروزرسانی محتوا را بر اساس کامنت تعریف کرد. هر خبری که کامنت بیشتری داشته باشد، بیشتر جلب توجه کرده و هنوز هم داغ است. بودجه خزش یا Crawl budget به تعداد صفحاتی گفته میشود که ربات های گوگل طی یک مجله خبری سئو دوره زمانی مشخص (مثلاً یک روز) در سایت ما بررسی و ایندکس میکنند. برای سایتهایی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کردهاند معمولا این بودجه از تعداد صفحات در صف ایندکس کمتر است در نتیجه مدیریت آن اهمیت بسیار بالایی دارد.
ابتدا بررسی کنیم که به طور کلی نقشه سایت چیست؟
یک فایل متنی به فرمت XML است که در اختیار موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ قرار میدهد تا سریع و استاندارد، مطالب و بخشهای مختلف سایت شما را خزش کرده و محتوا را سریعتر ایندکس کند. البته سایت مپ دیگری با فرمت HTML وجود دارد که کاربران میتوانند آن را ببینند و با بخشهای مختلف سایت آشنا شوند. در فرمت HTML نقشه سایت برای کاربران طراحی و تولید میشود تا به آنها بگوید که ساختار سایت چگونه است و چه بخشهایی دارد و در آن لیستی از مهمترین فایل های موجود در سایت قرار دارد. بر این اساس کاربران میتوانند محتوای موجود در سایت را پیدا کرده و سریعتر به چیزی که میخواهند برسند.
به موتورهای جستجو می گوید که کدام نسخه XML و کدگذاری مورد استفاده قرار گرفته است. داشتن نقشه سایت – و ارسال آن به گوگل – عملی است که فقط می تواند به نفع سایت شما باشد و هرگز جریمه نمی شوید (تایید شده توسط گوگل). این اطلاعات معمولاً شامل زمان و تاریخ آخرین باری است که صفحه تغییر کرده است؛ اما میتواند شامل اطلاعات اضافی مانند دفعات تغییر و اولویت نسبی یک صفحه در مقایسه با صفحات دیگر باشد. اطلاعات اضافی، فرکانس تغییر و اولویت، دیگر توسط Google استفاده نمی شود.