زمانی که محتوای آرشیو شده سایت شما به خوبی به صفحات فعال سایت، لینک دهی نشدهباشد. اگر سایت با صفحات جدیدی دارید که هنوز به آنها لینکدهی درستی داده نشده باشد. اما گوگل نمیتواند تمام محتواهای موجود را به این روش پیدا کند. اگر صفحهای وجود داشته باشد که از صفحات شناخته شده به آن لینک داخلی داده نشده باشد، گوگل قادر به پیدا کردنش نخواهد بود.
در این مقاله به صورت جامع در مورد ماهیت سایت مپ یا نقشه سایت، اطلاعاتی را دریافت میکنید. از آنجا که نقشههای سایت XML آسانتر هستند و به طور معمول به درک کمتری در دنیای بازاریابی نیاز دارند ابتدا به توضیح اینها میپردازیم. XML مخفف Extensible Markup Language یا زبان نشانهگذاری قابل توسعه میباشد. XML به طور معمول برای لیستهای URLها و اطلاعات مرتبط با آنها استفاده میشود. سایت مپ یا نقشه سایت، فایلی است که اطلاعات کلی درباره تمام محتواهای موجود در سایت را به گوگل ارائه میدهد. در واقع با استفاده از این فایل میتوان خزندگان گوگل را بهتر راهنمایی کرد تا به صورت اصولی و کامل بتوانند صفحات را آنالیز و بررسی کنند.
فرمت های نقشه سایت XML
از طرف دیگر هر روز ممکن است یک محصول به سایت اضافه و یک محصول از سایت کم شود. به همین دلیل زمان آخرین تغییر در صفحات دستهبندی باید روزانه باشد. اما دقت داشته باشید که قبل از اینکه شما از نقشه سایت برای بهبود روند فعالیت خود استفاده کنید، باید مرتفع کردن مشکلات سئو را در اولویت قرار دهید. به زبان ساده تر، بهتر است به جای ایجاد یک نقشه سایت، استراتژی لینک سازی داخلی خود را تغییر دهید. این ها رایج ترین مواردی هستند که در طراحی نقشه سایت به کار برده می شوند. معمولا بیشتر وب سایت های موجود یک نقشه از این دسته دارند.
- در این روش به دنبال سایت مپ در مسیرهای متداولی که معمولا قرار میگیرد، میگردیم.
- این کار از طریق پیشخوان و منوی Crawl و سپس Sitemaps امکانپذیر است.
- گوگل می تواند صفحات شما را به راحتی پیدا کرده و آن ها را ایندکس کند.
- برای مشاهده و ویرایش فایل ربات به فایل منیجر در پنل هاست مراجعه کنید و درون فولدر public_html بدنبال فایل robots.txt بگردید.
شاید با خود بگویید این امر که کاملا مشخص و واضح است و نیازی به تفسیر ندارد. ولی حقیقت این است که این اشتباه در بسیاری از سایت های شرکت های طراحی سایت نیز مشاهده میشود و این موضوع نشان دهنده آن است که بسیاری از کاربران حرفه ای سایت نیز به آن بی توجه بوده اند. از نقشههای سایت HTML میتوانید به عنوان استاندارد بخشی از سایت استفاده کنید. آنها میل دارند از فوتر لینک شده و معمولا برای سهولت کاربران برای دستیابی به تمام صفحات وبسایت نوشته میشود. بنابراین هم توسط کاربر و هم توسط موتور جستجو دیده میشود. برای وبسایتهای با تعداد صفحات کم به علت آسانی بهتر است از HTML sitemap استفاده شود.
ساخت سایت مپ با ابزارهای آنلاین
اما چطور؟ بهترین سایتساز دنیا را ساختهایم که بیش از ۲۵۰۰ وبسایت از آن استفاده میکنند. اما وقتی که به کنسول گوگل نگاه می کنید ، 2000 صفحه میبینید . وقتی آدرس ها را بررسی می کنیم، میبینیم که صفحات استثنا، صفحاتی هستند که ما حتی نمیخواستیم، آن ها را مجله خبری سئو به گوگل معرفی کنیم. با اینکه google XML Sitemap امکانات و آپشن های بیشتری میده و کامل تر و تخصصی تر هست ولی منم مثل دوستمون آقا مهران معتقدم بهتره از یک افزونه استفاده کنید . Yoast افزونه معتبری هست و میشه به نقشه سایتش هم مثل سایر بخش هاش اعتماد کرد.
روش ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول