نسخه رایگان screamingfrog تنها قادر به بررسی ۵۰۰ صفحه از سایت شما هست. لذا اگر سایت شما بیش از ۵۰۰ صفحه دارد استفاده از این ابزار برای ساخت نقشه سایت کارایی ندارد.پس مجله خبری سئو از پایان بررسی به منوی Sitemaps و سپس XML sitemap بروید. از آنجا که گوگل توجه چندانی به برچسبهای ، و ندارد، توصیه میکنیم که آنها را در نقشه سایت خود قرار ندهید.
نقشه سایت XML برای مشاهده توسط کاربران در نظر گرفته نشده است؛ زیرا در قالبی قابل خواندن توسط ماشین نوشته شده است. این در قالب یک فایل XML حاوی داده های علامت گذاری شده با برچسب ها استفاده می شود. XML مخفف extensible markup language (زبان نشانه گذاری توسعه پذیر) است که فرمت فایل مورد توافق برای استفاده از نقشه سایت می باشد. همانطور که توضیح دادیم ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل امری ساده و آسان است.
صفحات noindex را در نقشه سایت خود اضافه نکنید.
اما خب اگر یکی از افزونه های سئو یوآست یا رنک مث را روی وب سایت تان نصب کرده اید، نیازی به نصب افزونه اول ندارید. همانطور که گفته شد پسوند و فرمت فایل سایت مپ، xml است اما این فایل با پسوند دیگری هم مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از سایت های بزرگ مانند فروشگاه های اینترنتی، برای اینکه بتوانند قسمت های مختلف سایت خود را بهتر به مخاطبان معرفی کنند، از نقشه سایت با پسوند html استفاده میکنند. کاربران میتوانند در این فایل به دور از ظاهر گرافیکی و احتمالا گیج کننده سایت، به قسمت مورد نظر خود دست پیدا کنند.
از جایی که بینگ هم از این نوع فایل پشتیبانی میکند، توسعۀ Feed ویدئویی mRSS راهی هوشمندانه برای ذخیره وقتتان است. سایت شما واقعاً بزرگ بوده و ممکن است خزندههای Google از خزیدن در برخی از صفحات بروز شده شما غافل شوند. استاندارد جهانی URL از حروف Unicode مثل فارسی پشتیبانی نمی کند (مانند آدرس اول) به همین دلیل آدرس هایی که حروف Unicode دارند باید Encode شوند که حالت دوم است که در کامنت تون ثبت کردید. برخی کرالرها یا مرورگرها ممکنه از شکل unicode هم پشتیبانی کنند اما بهتره که تمام URL ها به صورت encode باشند. تلاش ما هم تو تیم نوین همینه 🙂 خوشحالیم که تونستیم بهتون کمک کنیم. سایت شما واقعاً بزرگ است و ممکن است خزندههای Google از خزیدن در برخی از صفحات به روز شده شما غافل شوند.
این موضوع به این معناست آدرس هایی که با WWW آغاز میشوند را نمیتوان با آدرسهای بدون پیشوند WWW ترکیب کرد. همچنین آدرسهایی که دارای شناسه جلسه هستند را نیز در این فایل قرار ندهید. هر آدرسی که در سایت مپ قرار میگیرد باید دارای دو تگ و یک تگ باشد. کدهای XML معتبر با تگهای شروع (بازشونده) “ “ آغاز میشوند که یک تگ الزامی است. سپس این تگ با تگ دیگری همچون “” دنبال میشود که حاوی حداقل یک صفت Xmlns است که ساختار کلی XML را تعریف میکند.
- از نقشههای سایت HTML میتوانید به عنوان استاندارد بخشی از سایت استفاده کنید.
- یک نقشه سایت خوب میتواند گوگل را به صفحات مهم سایت شما هدایت کند.
- همانطور که گفته شد پسوند و فرمت فایل سایت مپ، xml است اما این فایل با پسوند دیگری هم مورد استفاده قرار میگیرد.
- بعنوان مثال نحوه قرار گرفتن نقشه سایت در فایل robots.txt سایت نردبان به شکل زیر است.
- اما برخی خطاهای رایج درباره این مساله برای برخی به وجود میآید که در این قسمت به معرفی و آموزش چگونگی برطرف کردن آنها میپردازیم.
- فایل نقشه سایت باید به صورت UTF-8 باشد و از کاراکترهای entity-escaped در URL استفاده شود (به عنوان مثال جایگزین کردن کاراکتر “&” با کاراکتر “&” در آدرسهای داینامیک).
البته باید دقت کرد که پس از انجام این کار، باید تمام لینکهای داخلی منتهی به این صفحات را نیز حذف کرد. در غیر این صورت، مشکل جدیدی جای مشکل قبلی را خواهد گرفت. بعنوان مثال برای سایت زیر در نقشه سایت محصولات یک سایت فروشگاهی سه عدد از محصولات Exclude شده اند و توسط گوگل فهرست نشدهاند. با بررسی ادرس صفحات مشخص شد که این صفحات در بین محصولاتی هستند که تولیدشان متوقف شده است و برای ما دیگر اهمیتی ندارد که توسط گوگل فهرست شوند. گوگل محتواهای جدید را توسط رباتهای خزندهای که وب را بررسی میکنند کشف میکند.
ساخت نقشه سایت در وردپرس
همانطور که در بخش قبل گفتیم در صورتی که تمام صفحات سایت شما در سایت مپ موجود باشند، گوگل بهتر میتواند محتواهای وب سایت شما را کشف کرده و آنها را ایندکس کند. این اطلاعات داخل این فایل میتواند شامل گزینههای منو اصلی سایت و همچنین لینکهای موجود در صفحات باشند. پس به طور کلی نقشه سایت تاثیر بسزایی در نحوه دیدن رباتهای گوگل، آنالیز صفحات مختلف و در نتیجه ایندکس آنها در جستجوی گوگل دارد. میتوانیم بگوییم که هر سایتی برای پیشرفت و ارتقاء رتبه خود در گوگل به این فایل نیاز خواهد داشت و این مورد تقریبا الزامی است.
جمع بندی
با ارائه آخرین تاریخ آپدیت در نقشه سایت، می توانید اطمینان حاصل کنید که خزنده ها صفحات به روز شده جدید را نادیده نمی گیرند. اگر نقشه سایت شما بزرگتر از 50 مگابایت باشد یا بیش از URL داشته باشد، گوگل آن را نمی پذیرد. در این صورت باید نقشه سایت خود را به چندین نقشه سایت تقسیم کنید و آنها را به صورت جداگانه آپلود کنید.