همانطور که در قسمت پیش اشاره کردیم، ارائه سایت مپ با سایز بیش از ۵۰ مگا بایت مشکلاتی ایجاد میکند که این خطا یکی از آنهاست. برای برطرف کردن این خطا بایستی نقشه سایت را به بخشهای مختلف و کوچکتر تقسیم کرده و هر بخش را به مجله خبری سئو صورت جداگانه به گوگل معرفی کنید. با توجه به این موضوع می توان گفت امنیت و سرعت ایندکس شدن محتوای سایت ها به وسیله موتور جستجوی گوگل تا حدی بستگی به نقشه سایت دارد. موتورهای جستجو به آسانی می توانند نقشه سایت را پیدا کنند.
همچنین توسط منو عمومی افزونه سئو نیز شما میتوانید سایت مپ خودتان را مشاهده کنید. به این صورت که پس از ورود به بخش عمومی به تب امکانات رفته و یک گزینه جهت روشن بودن نقشه سایت وجود دارد. اگر آیکون علامت سؤال را انتخاب کنید و روی لینک مربوطه کلیک نمایید، نقشه سایت شما را نمایش میدهد. همچنین پس از ورود به این قسمت در ادامه دامنه سایت عبارت Sitemap_index_xml نمایش داده میشود.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونه یوست سئو به صورت خودکار این کار را برای شما انجام میدهد. برای این کار در پنل مدیریت وردپرس خودتان روی گزینه سئو کلیک کرده و سپس ظاهر جستجو را انتخاب کنید. در این قسمت شما میتوانید به افزونه یواست اطلاع دهید که در صورت نوشتن محتوای جدید آن را در سایت مپ قرار دهید یا خیر. برای این کار به تب “انواع محتوا” رفته و توسط گزینه ” نمایش نوشتهها در نتایج جستجو” این موضوع را تعیین کنید.
لینک سازی داخلی انجام نشده است، این احتمال وجود دارد که موتورهای جستجو این صفحات را نادیده بگیرند و آنها را در ایندکس خود قرار ندهند. اگر آرشیوهای قدیمی محتوا یا صفحات یتیم در وب سایت خود داشته باشید، ممکن است این اتفاق بیفتد. بودجه خزش محدودی دارد و در مورد وبسایتهای بسیار بزرگ به این معنی است که زمان زیادی طول میکشد تا خزنده URLهای جدید بهروز شده یا ایجاد شده را کشف کند.
معرفی نقشه سایت به گوگل
زمانی که تعداد صفحات یک سایت زیاد و موضوعات زیادی را در بر می گیرد، فایل ایندکس نقشه کاربرد زیادی دارد. زمانی که از صفحات زیاد صحبت می کنیم، منظورمان سایتی با 5000 صفحه و با سایز نقشه بالای 100 مپ است. در این صورت شما به فایل ایندکس سایت مپ خودتان نیاز خواهید داشت. به صورت خلاصه تر یعنی فایل مرتبط به هر سایت مپ، باید در فایل ایندکس لیست شود و پس از آن مورد استفاده قرار گیرد. برای ساخت نقشه سایت راه های زیادی در مقابل شما وجود دارد. در ادامه رایج ترین این راه ها را به شما آموزش میدهم و شما هم با توجه به شرایط و نوع سیستم مدیریت محتوای سایت تان، بهترین آن را انتخاب کنید.
خدمات و دسترسی ها
نقشه سایت در قالب HTML قرار داده شده است تا استفاده و پیمایش را برای کاربر آسان تر کند. این نباید به عنوان جایگزینی برای جست و جوی سایت یا عناصر ناوبری در نظر گرفته شود، بلکه در صورت گم شدن کاربر در وب سایت شما، کمکی اضافه به کاربر می کند. نقشه سایت تصاویر برای بهبود ایندکس محتوای تصاویر و کشف تصاویری که گوگل نمی تواند آن ها را کشف کند( مانند جاوا اسکریپت) طراحی شده است.
ساخت اون به مراتب ساده تر از یافتن ابزاری برای تبدیل اونها به همدیگست. این گونه می توانیم دسته ای از مطالب سایت را که دارای مشکل ایندکس است را شناسایی نماییم. همانطور که مشاهده نمودید با ایجاد نقشه های سایت اختصاصی برای هر بخش می توانید به روند عیب یابی سایت سرعت ببخشیم. این تگ اختیاری با هدف اشاره به میزان اهمیت یو آر ال ها در مقیاس 0 تا 1 ایجاد شده است. اما هم آقای مولر و هم آقای Illyes اعلام کرده اند که موتورهای جستجو این تگ را نادیده می گیرند.
- یکی از معروف ترین ابزارهای تست سرعت سایت ابزار گوگل pagespeed insights است.
- اما وقتی به گزارش سرچ کنسول نگاه میکنید، سایت شما تنها ۲۰۰۰ صفحه ایندکس شده دارد.
- در این مقاله از آکادمی وبسیما تلاش میکنیم تا به درک عمیقی از مفهوم سایت مپ و تاثیر آن بر ایندکس سایت توسط گوگل برسیم.
- از دیدگاه مدیریتی وبسایت، نقشه سایت به یک صفحه HTML گفته می شود که در آن صفحات مهم سایت به صورت سلسله مراتبی با ترتیبی مشخص در اختیار کاربر قرار داده می شود.